Werken bij de Beter Bouwen bedrijven betekent veel vrijheid en een informele sfeer. Hier ligt ook onze kracht; wij geloven dat medewerkers beter presteren als ze de ruimte krijgen om te excelleren. Mocht je een keer iets niet weten of ergens niet uit komen? Dan staat er altijd een collega voor je klaar om je te hulp te schieten. En managementlagen? Daar doen wij zo weinig mogelijk aan. Wij investeren liever in jouw ontwikkeling zodat jij kan groeien.

Plezier in je werk

Werken bij ons moet meer zijn dan alleen het hebben van een baan, wij willen dat je plezier hebt in je werk! Bij ons krijg je alle ruimte om helemaal jezelf te zijn en kan je alles eerlijk vertellen, sterker: dat vrágen wij van je. Alleen zo kan je uitblinken en plezier hebben in wat je doet.

Plezier in je werk bestaat ook uit het doen van leuke dingen naast het werk, denk aan een vrijdagmiddag borrel in onze eigen bar, gezellige bbq’s en leuke uitjes vanuit de personeelsvereniging variërend van een pubquiz tot en met een dag skieën in Winterberg.

Vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid

Vertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel zijn bij ons kernwoorden in hoe wij werken. Bij ons hoef je niet voor elke handeling, idee of experiment goedkeuring te vragen aan een manager. Die vrijheid en verantwoordelijkheid ligt bij jou, en ja dan gaat er dan weleens iets mis. Het motto “een expert is iemand die veel fouten heeft gemaakt” onderschrijven wij dan ook volledig. En als zowel jij als de organisatie leert van deze fouten worden wij gezamenlijk beter er sterker.

  • Volop doorgroeimogelijkheden

  • Gezellig en informeel
  • Mogelijkheid te werken voor verschillende divisies
  • Zelfsturende teams
  • Fail fast learn faster

Innoveren is teamsport

Door met zijn allen de schouders er onder te zetten pakken wij kansen als team. Wij geloven in zelforganiserende teams die verantwoordelijkheid nemen en een kleine managementlaag zodat innovatie alle ruimte krijgt. Al sinds onze oprichting is innovatie onderdeel van ons DNA.

Wij vinden dat het de taak van het management is om daarin te faciliteren zodat jij optimaal kan groeien en excelleren. Zodat jij, én daarmee de organisatie zich kan ontwikkelen. En ja, daarin mag je ook kritisch zijn op het management. Wij geloven niet in een hiërarchische organisatie waarin de top alles bepaalt, een kennisorganisatie ontstaat vanaf de werkvloer. Het management kiest de bestemming, jij zit achter het stuur en bepaalt hoe wij daar komen.

Het klassieke functioneringsgesprek zal je bij ons dan ook niet meemaken. Wij gaan voor een open gesprek met als doel jouw functioneren en de onderlinge samenwerking te verbeteren.

Eerlijk is eerlijk, wij verwachten daar ook best wat voor terug. Dat je hart voor de klant en voor de zaak hebt en dat je niet bang bent voor een uitdaging of om hard te werken.

Hoe onze medewerkers het ervaren

Joost de Weerd

Joost de Weerd – verkoopadviseur en marketeer bij Groenveste

Joost is sinds 2018 werkzaam bij Groenveste, een van de Buro de Haan bedrijven, in een dubbelrol als verkoopadviseur en marketingmedewerker. Verder zit Joost in de personeelsvereniging.

“Wat het echt leuk maakt is dat je de vrijheid krijg om uitdagingen op je eigen manier uit te werken, zo voel je je ook verantwoordelijk voor het eindresultaat.”

Jaap Snijder – BIM modelleur en  afdelingscoördinator bij Buro de Haan

Jaap is als coördinator van de afdeling Engineering nauw betrokken bij de continuïteit van de innovaties in het bedrijf.

“Ik vind het erg leuk dat je binnen Buro de Haan het voortouw moet nemen en mag meedenken bij alle aspecten die komen kijken bij de ontwikkeling van een gebouw”

Jaap Snijder
Henro Nijboer

Henro Nijboer – Teamleider IT bij Buro de Haan

Henro is werkzaam bij Buro de Haan op de IT afdeling. Als teamleider vervult hij een belangrijke rol binnen de innovaties van Buro de Haan.

“De sfeer is erg goed en iedereen is erg open naar elkaar toe. Heel direct maar wel op een goede manier. Als iets niet goed is wordt het gewoon gezegd en dat spreekt me erg aan.”

Robin de Kuiper – BIM modelleur renovatieprojecten bij Buro de Haan

Als BIM-Modelleur houdt Robin zich voornamelijk bezig met het uitwerken van renovatieprojecten. Op basis van pointcloud modellen worden panelen ontworpen en gemaakt.

“Ieder project levert zo weer zijn eigen uitdagingen en vraagstukken op en de grootte van een project bepaalt hoelang je er mee bezig bent. Dit verschilt van een dag tot een paar weken. “

Robin de Kuiper
Herbert Born

Herbert Born – Architect bij Buro de Haan

Herbert werkt als architect bij Buro de Haan. Hij werkt aan projecten in de woningbouw, de utiliteitsbouw en de renovatiesector.

“Ik ben erg trots op het project “INDU-ZERO”, dit is het ontwikkelen van een fabriekspand, een immens groot project. Als je me 2 jaar geleden had verteld dat ik hier aan mee zou werken dan had ik je echt voor gek verklaard. “

Jorelien Kuijers – Visueel ontwerper en marketing bij Buro de Haan

Jorelien heeft een dubbelfunctie bij Buro de Haan. Ze werkt op de afdeling architectuur waar ze zich bezig houdt met het visualiseren en animeren van projecten maar is ook onderdeel van het marketingteam waar ze zich bezighoudt met onder andere websites, e-mail marketing en diverse andere werkzaamheden.

“De diversiteit aan taken vind ik het leukste aan mijn werk, elke dag is anders voor mij. Verder heb ik erg veel vrijheid in taken. Er wordt mij niet elke dag verteld wat ik die dag moet doen, maar ik kan zelf mijn werkzaamheden inplannen en verdelen. “

Jorelien Kuijers
Jorelien Kuijers

Niek Schutten – BIM modelleur bij Buro de Haan

Niek is werkzaam bij Buro de Haan als BIM-Modelleur. Hij is verantwoordelijk voor het opzetten van modellen en bestanden aan de hand van een Revit model voor het aansturen van de productie van gevelpanelen.

“We werken met ambitieuze doelen en uitdagingen. Bijvoorbeeld om voor de aansturing van de fabriek het aantal engineering uren tot 0 te laten dalen. Door te innoveren en slimme manieren te bedenken om ons werk makkelijker te maken proberen we dat uiteindelijke doel te realiseren.”

Innovatieversnellers

Innovatie is de enige weg naar beter bouwen, maar systemen veranderen doe je niet alleen. Vanaf de eerste dag dat wij bestaan investeren wij in innovatie. Samenwerkingsverbanden op verschillende niveau’s zijn voor ons het bewijs dat wij op de goede weg zijn en maken het mogelijk nog veel meer te investeren in innovatie als dat wij al deden.

Europees niveau


Indu Zero

Het ultieme doel: 22 miljoen huizen renoveren naar energieneutrale woningen. INDU ZERO is een project dat wordt gefinancierd vanuit het North Sea Region Programme 2014-2020 van de Europese Unie. 15 organisaties uit 6 landen werken samen om een fabriek te ontwikkelen die op industriele schaal dit ultieme doel mogelijk moet maken.

>> Lees meer over INDU ZERO


Must Be 0

43 miljoen appartementen in het VK, Frankrijk, Duitsland en Nederland zijn niet toekomstbestendig. Om gestelde CO2 doelen te behalen zal deze hoogbouw verduurzaamd moeten worden naar energieneutraal én betaalbaar en comfortabel zijn om in te wonen. Buro de Haan en RcPanels bouwen aan de fabriek die dit mogelijk gaat maken.

>> Lees meer over MUST BE 0

Landelijk niveau

Future Factory

Als onderdeel van een consortium ontwikkelen wij de future factory. Een productie-, toelever-, en verkoopbedrijf waarmee op grote schaal woningen en woongebouwen verduurzaamd worden. Uiteindelijk werken wij toe naar een productiefaciliteit die 25.000 woningen per jaar kan leveren.

>> Lees meer over Future Factory

Lokaal niveau

EPOS – Gemeente Staphorst

EPOS staat voor Efficiënte Procesinrichting Omgevingsrecht Staphorst. EPOS is een nieuwe werkwijze van de gemeente Staphorst om efficiënter een omgevingsvergunning of bestemmingswijziging aan te vragen aanvragen voor bouwplannen welke niet in het huidige bestemmingsplan passen.

>> Lees meer over EPOS

Klinkt allemaal best goed toch?

Ben je enthousiast geworden door ons verhaal? Bekijk dan snel onze openstaande vacatures.

Bekijk openstaande vacatures