HOE IS HET OM BIJ BDH TE WERKEN

Werken bij BDH betekent veel vrijheid en een informele sfeer. Hier ligt ook onze kracht. Omdat wij vinden dat medewerkers beter presteren als ze de ruimte krijgen om zelf te excelleren. Mocht je een keer iets niet weten of ergens niet uit komen? Dan staat er een heel team met experts klaar voor jou om je te hulp te schieten. Dit allemaal onder het genot van een kop koffie en een lach.

Werken bij BDH is meer dan werk alleen, werken bij BDH is als functioneren in een familie. Binnen een familie wordt alles eerlijk verteld en gezegd en kun jij jezelf zijn. Zoals een echte familie doen wij ook leuke, gezellige activiteiten met ze allen. Daarnaast gaan wij vaak samen lunchen en drinken wij ook graag een borrel op de vrijdagmiddag.

Wij werken op basis van vertrouwen en verantwoordelijkheid. Daarom hoef je bij ons niet voor elke handeling of idee goedkeuring te hebben van de manager. De verantwoordelijkheid ligt bij jou. En ja, natuurlijk gaat er dan weleens wat mis. Maar een expert is iemand die veel fouten heeft gemaakt op een specifiek gebied en dit maakt zowel jou als de organisatie weer een stukje sterker.

Als organisatie veranderen wij continu. Dit vraag een zekere mate van flexibiliteit van jou als werknemer, maar dit creëert ook een groot aantal kansen. Daarnaast groeien wij zo snel, dat er misschien wel een mooie, nieuwe functie voor jou vrij komt! Dus aan vervelen kom jij je bij ons niet toe.

ONTMOET EEN VAN ONZE MENSEN DIE ONZE ORGANISATIE MAKEN

Arjan Koobs
BIM-Modelleur

”Het uitdagende is om steeds met nieuwe ontwikkelingen bezig te zijn. Niet stil blijven staan, maar steeds weer een stap verder.”

Henro Nijboer 
Programmeur

”Vanwege de diversiteit aan opdrachten is geen opdracht hetzelfde en vereist dit ook creativiteit in de te maken oplossing. Het leuke hiervan vind ik dat het veel ruimte bied voor eigen inbreng.”

Colin Mijnheer
HR-medewerker

‘’Als startend (HR) professional hecht ik veel waarde aan het ontwikkelen van mijzelf. In het eerste gesprek werd al snel duidelijk dat die ruimte geboden wordt bij de organisatie.”