Jordy

BIM-modelleur en werkvoorbereider bij GroenVeste.

Jordy werkt in samenwerking met de afdelingen constructie en installatietechniek aan een in 3D kloppend model van de woning. Dit is de laatste stap voordat de daadwerkelijke bouw begint.

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen GroenVeste?

Bij GroenVeste werken we in zeven stappen naar een unieke woning op maat toe. Vanaf de fase  ‘Toetsing en Vergunning’ beginnen mijn werkzaamheden. In samenwerking met de afdelingen constructie en installatie zorg ik voor een in 3D kloppend model die vervolgens naar uitvoering gaat. Hierbij komen zaken als inkoop, werkvoorbereiding, materialen bestellen, meer- en minderwerken afwerken en klantgesprekken voeren aan bod.

Waarom is het leuk om bij GroenVeste te werken?

De diversiteit van de werkzaamheden maakt voor mij het werken bij GroenVeste leuk. Elke woning is anders. Aan het begin van het proces ben je veel aan het tekenen en het controleren van tekeningen van leveranciers. Daarna houd ik me bezig met de planning, de inkoop, controles qua BENG-berekeningen en het deel dat naar uitvoering gaat. Het mooie aan deze baan is dat je vanaf de fase ‘Toetsing en Vergunning’ tot en met de oplevering betrokken bent bij het project. Tijdens dit proces gaat iedereen voor een perfecte woning.

De hoogtepunten uit mijn werk zijn de opleveringen. Je werkt naar een bepaald doel toe en dan is de oplevering wel echt een feestmoment. Je ziet blije opdrachtgevers die je het gedurende hele proces hebt geholpen met een woning en dat geeft voldoening.

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

Dat is een lastige vraag. Geen werkdag is hetzelfde. De ene dag ben aan het tekenen en de andere dag ben ik bezig met de werkvoorbereiding. Of het controleren van aangeleverde stukken, overleggen met collega’s en ga zo maar door. Ik krijg veel telefoon van de bouwplaats of van leveranciers en ik voer veel klantgesprekken. Dit kan op kantoor zijn maar ook op de bouwplaats, zoals een bouwvergadering of een oplevering.

Elke dag is anders en ik ga iedere dag met en voldaan gevoel naar huis toe.

Bekijk al onze vacatures