Joost

Verkoopadviseur en marketeer bij GroenVeste.

Joost is sinds 2018 werkzaam bij GroenVeste in een dubbelrol als verkoopadviseur en marketingmedewerker. Daarnaast zit Joost in de personeelsvereniging.

Hoe ben je bij Buro De Haan terecht gekomen?

Ik ben in januari 2018 begonnen als afstudeerder. Ik hou van het netwerken via LinkedIn bijvoorbeeld en ik vind het leuk om buiten de standaard vacatures te kijken wat er nog meer is. Voor een eerdere stage had ik al eens contact gehad met Arjan de Haan maar ik was toen al voorzien in een stageplek. Toen ik een afstudeerstage zocht nam Arjan weer contact met mij op.

Op gesprek was ik overbluft door het verhaal van Buro De Haan en het verbaasde me dat ik destijds in 2017, als lokale Staphorster, nauwelijks van het bedrijfsbestaan afwist. Gelukkig is dat anno 2021 al flink verbeterd!

Als stageopdracht ben ik begonnen met een positioneringsvraagstuk voor GroenVeste als onderdeel van Buro De Haan. Na mijn stage werd me gevraagd of ik mijn eigen geschreven adviesrapport zou willen uitwerken. Dat vond ik wel heel gaaf en gaf me een gevoel van vertrouwen. Vaak zie je dat een rapport ergens onderin een la belandt maar ik mocht er direct mee aan de slag gaan. Dat maakte me toch wel trots!

Waarom is het leuk om bij Buro De Haan te werken?

Meerdere dingen haha! Ik zeg altijd: “Als ik met tegenzin naar het werk ga, neem ik ontslag”.

Ik hou ervan hoe we georganiseerd zijn. De vrijheid, verantwoordelijkheid en flexibiliteit, geen traditionele structuur met een baas en dat iedereen maar zijn ding doet. Wat het echt leuk maakt, is dat je de vrijheid krijgt om uitdagingen op je eigen manier uit te werken, zo voel je je ook verantwoordelijk voor het eindresultaat. Er wordt altijd gezorgd voor voldoende uitdaging en wanneer je meer uitdaging zoekt dan wordt dit binnen Buro De Haan voor je geregeld.
Daarnaast spreken de informele, platte structuur en de flexibele werktijden mij erg aan.

Buiten het werk zelf hebben we periodiek leuke uitjes vanuit de personeelsvereniging en zijn er leuke initiatieven. Zo hebben enkele collega’s deelgenomen aan een triathlon en wordt er door een groepje Dungeons and Dragons gespeeld.

Wat vind je van de geboden opleidings- en doorgroeimogelijkheden?

Als commercieel geschoold iemand ben ik binnen dit bouwkundige bedrijf misschien een beetje een vreemde eend in de bijt. Vooral voor de bouwkundige vind ik dat hier echt heel veel kennis zit. De technieken waar mee gewerkt wordt lopen voor op de technieken die op school worden geleerd. Je kunt ontzettend veel leren door de kennis, ervaring en technieken die hier toegepast worden. Je zit binnen Buro De Haan niet vast in een bepaalde functie en er vinden periodiek functioneringsgesprekken plaats om je doorgroeimogelijkheden te bespreken. Naast de formele momenten heb je veel contact met je directe leidinggevende. En wanneer je meer uitdaging wilt, dan kan je dat bespreken en wordt dit gerealiseerd.

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

Gelukkig kan ik niet spreken van een gemiddelde werkweek haha! Juist die diversiteit vind ik zo leuk.

Ik ben onderdeel van de marketingafdeling van GroenVeste, maar ook het eerste aanspreekpunt voor potentiële klanten. De marketingafdeling functioneert eigenlijk als zelfstandig bedrijf binnen Buro De Haan waar andere afdelingen van Buro De Haan gebruik van maken. Het is een vrij jonge afdeling en dit begint steeds meer vorm te krijgen. Dat zorgt voor extra werk en maakt het werk steeds weer vernieuwend en uitdagend.

Als aanspreekpunt voor nieuwe klanten voer ik klantgesprekken en neem ik potentiële klanten mee in het bedrijfsproces van GroenVeste. Handig, want doordat ik ook aan de verkoopkant zit weet ik wat klanten belangrijk vinden en kunnen we dit meenemen in de marketing. Een gemiddelde werkweek ziet er voor mij 50/50 uit als verdeling voor marketing en verkoop.

Heb je hobby’s die je kan combineren met je werk?

Sportiviteit is voor mij heel belangrijk en het is leuk dat dit binnen Buro De Haan wordt gewaardeerd. Het is absoluut niet verplicht, maar veel collega’s zijn er wel bewust mee bezig. De vrijheid die het bedrijf geeft is erg fijn voor mijn sporten. Zo kan ik 2 keer in de week ‘s ochtends voor werktijd sporten dankzij de flexibele werktijden. Bovendien geeft het sporten voor het werk me veel energie voor de rest van de dag.

Bekijk al onze vacatures