Herbert

Architect bij Buro de Haan.

Herbert werkt als architect bij Buro de Haan. Hij werkt aan projecten in de woningbouw, de utiliteitsbouw en de renovatiesector. In zijn vrije tijd probeert hij met foto’s een verhaal te vertellen en in zijn werk door gebouwen te ontwerpen.

Hoe ben je bij Buro de Haan terecht gekomen?

Voordat ik in 2019 ben begonnen bij Buro de Haan was ik werkzaam bij een ander architectenbureau. Ik voelde me daar niet helemaal op mijn plek en stond dus open voor een switch. Ik had wel eens gehoord van Buro de Haan en een interessante vacature gezien, maar die leek mij destijds wat te hoog gegrepen en heb daarom geen actie ondernomen. Op de open bedrijven dag liep ik binnen bij Groenveste, dochteronderneming van Buro de Haan, en raakte ik aan de praat met iemand die ik kende van een vorige stageperiode. Diegene heeft me in contact gebracht met de eigenaar Arjan de Haan en om een lang verhaal kort te maken ben ik aangenomen bij Buro de Haan.

Als vooropleidingen heb ik een lange route afgelegd. Begonnen met MBO Bouwkunde in Zwolle om vervolgens HBO Bouwkunde met uitstroom Architectuur te volgen. Daarna heb ik nog op de Universiteit in Eindhoven gezeten.

Wat vind je leuk aan het werken bij Buro de Haan?

Bijna alles zou ik haast willen zeggen! Allereerst werken we met een heel divers team en zijn de lijntjes met de andere teams erg kort. Dit maakt het leuk om aan diverse projecten, van een kleine woning tot immens grote fabriekspanden, te werken. Het 3D tekenen vind ik ook erg gaaf. De ontwerpmethodes zijn allemaal gericht op de missie “beter bouwen”. De vraag “hoe kunnen we kostenefficiënt werken?” sprak me erg aan om bij Buro de Haan aan de slag te gaan.

De sfeer binnen het bedrijf zou ik omschrijven als ambitieus, leerzaam, gezellig en positief. Verder is er altijd ruimte voor een sociaal praatje of een onderling lolletje. Door periodieke personeelsuitjes en de vrijdagmiddelborrel werken doen we aan teambuilding. Ik ben erg trots op het project “INDU-ZERO”, dit is het ontwikkelen van een fabriekspand, een immens groot project. Als je me 2 jaar geleden had verteld dat ik hier aan mee zou werken dan had ik je echt voor gek verklaard. De omvang, complexiteit en de enorme uitdaging die dit met zich mee brengt maken dat ik het echt heel gaaf vind om hier aan bij te dragen.

Wat vind je van de geboden opleidings- en doorgroeimogelijkheden?

Bij ons geldt het motto “stilstand is achteruitgang”, dus er is altijd ruimte voor doorontwikkeling, zowel voor het bedrijf als de werknemer. Een gedeelte van je persoonlijke ontwikkeling vindt plaats door de projecten die we uitvoeren. Daarnaast stelt iedere werknemer een Persoonlijk Ontwikkelingsplan op. Hier kunnen interne of externe trainingen uit voortkomen om kennis op te doen die in projecten toegepast kan worden. Onlangs hebben wij als gehele bedrijf een IKSO training gevolgd, een training met een 360 graden feedback om de cultuur in het bedrijf te bepalen en te verbeteren. Zo kunnen wij van elkaar leren en elkaar feedback geven, deze trainingen maken je als bedrijf sterker.

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

De drukte bepaalt voor een groot gedeelte mijn gemiddelde werkweek. Aan het begin van de week hebben we altijd een planningsoverleg, hierin stellen we als team de planning op voor de komende week. Tussendoor zijn er vaak kleine klusjes voor lopende projecten, zoals vragen over materiaalmonsters, kleur, indelingen of korte vragen van opdrachtgevers. Over het algemeen wordt er het meest op kantoor gewerkt maar ook thuis werken is heel makkelijk. Door thuis in te loggen met de laptop is het net zo makkelijk om thuis te werken als op kantoor. Tussen de middag loop ik vaak even een rondje met de boterham onder de arm, behalve op vrijdag. Dan hebben we de snackronden en lunch ik gezellig mee de collega’s.

Heb je hobby’s die je kan combineren met je werk?

Mijn eigen hobby is fotografie. Met een foto probeer ik een verhaal neer te zetten, je moet nadenken over de manier waarop je iets in beeld wilt brengen door compositie en kadering van het beeld om het verhaal zo sterk mogelijk over te brengen. Bij architectuur is dat eigenlijk net zo. Een opdrachtgever heeft een verhaal en vanuit het niets moet je dan iets creëren. Een opgave waar altijd veel creativiteit bij komt kijken. De creativiteit die hoort bij fotografie kan ik ook bij het ontwerpen van gebouwen toepassen.

Bekijk al onze vacatures