Henro

Teamleider IT bij Buro de Haan.

Henro is werkzaam bij Buro de Haan op de IT afdeling. Als teamleider vervult hij een belangrijke rol binnen de innovaties van Buro de Haan.

Hoe ben je bij Buro de Haan terecht gekomen?

Toen ik in 2016 bezig was met een eigen nieuwbouw woning hoorde ik om mij heen dat Buro de Haan vooral in 3D tekende en dat sprak mij als IT-er enorm aan. Al bij het kennismakinggesprek was er direct een klik en onze woning werd uitgetekend. Arjan de Haan gaf aan dat hij op zoek was naar IT’ers en vroeg hij of ik bij Buro de Haan zou willen werken. Toen nog een klein bedrijf met 3 medewerkers.

Hoe is het om te werken bij Buro de Haan?

Het innovatietempo ligt hoog en ik vind het leuk om te werken met snelle ontwikkelingen. De laatste tijd merk ik ook dat de buitenwereld er wat meer van ziet hoe innovatief en goed Buro de Haan bezig is. Grootschalige trajecten dragen daar sterk aan bij maar ook binnen de sector merk dat er anders naar ons gekeken wordt en het is erg leuk om daar onderdeel van te zijn. De sfeer is erg goed en iedereen is erg open naar elkaar toe. Heel direct maar wel op een goede manier. Als iets niet goed is wordt het gewoon gezegd en dat spreekt me erg aan.

Een ontwikkeling die me erg trots maakt is bijvoorbeeld de Bouwbesluit toetshulp. Hier heb ik zelf veel aan meegewerkt en in ontwikkeld. Het begon als een opvulproject voor rustigere tijden en is helemaal door ontwikkeld naar een marktproduct, erg gaaf! Een ander voorbeeld van zo’n project waar ik trots op ben is het klantportaal, kleinschalig begonnen maar nu spin in het web voor het hele bouwproces waar planning en bestanden gedeeld worden door alle betrokken partijen. Hiermee wordt er voorgesorteerd op dat het portaal voor alle partijen het interne en externe communicatiekanaal wordt.

Mijn grootste uitdaging is om iedereen tevreden te houden, zowel intern als extern en de balans tussen snelheid en kwaliteit te vinden. Soms is de druk hoog en moeten we alle zeilen bijzetten om de opdrachten op tijd af te krijgen zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Ik zie dat voor mezelf als een echte uitdaging.

Wat vind je van de geboden opleidings- en doorgroeimogelijkheden?

Er zijn zeker doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld vanuit een Persoonlijk Ontwikkeling Plan. Hierin zie je dat de ene persoon hier meer behoefte aan heeft dan een ander. Er is ook budget beschikbaar voor ontwikkeling. Een mooi voorbeeld is een collega die gestart is als programmeur maar is doorgegroeid tot architect. Hij gaat minder programma’s maken en zich meer bezig houden met de grote lijnen. Ook gaan we als team wel eens naar conferenties of beurzen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

Als teamleider is het ook mijn rol binnen om de overige teamleden vooruit te helpen. Ik kijk veel mee en verzorg een stuk planning. Dagelijks beginnen wij met een rondje met lopende zaken en welke problemen iemand tegen aan loopt. Ook heb ik veel besprekingen en ben ik iedere dag ook nog een aantal uur zelf aan het programmeren. Hoewel er vrijheid is om thuis of op kantoor te werken vind ik het prettig om zoveel mogelijk op kantoor te zijn. Anderen vinden afwisseling prettiger. Tijdens de lunch loop ik altijd graag even een rondje met collega’s om een beetje frisse lucht te scheppen.

Heb je hobby’s die je kan combineren met je werk?

Ik sport een beetje door af en toe hard te lopen. Maar eigenlijk zit ik in mijn vrije tijd toch al snel weer achter de computer. Programmeren is wel een hobby van mij. Vaak bouw ik dan dingen in dezelfde programmeertaal als die ik hier gebruik maar de toepassing is wel anders. Eigenlijk is mijn werk altijd al een verlengde van mijn hobby geweest.

Bekijk al onze vacatures