Gerrie Mühren

Programma Manager BIM

Gerrie heeft een vrij centrale functie binnen Buro De Haan. Dit heeft te maken met de hoeveelheid ervaring die hij met zich meebrengt en daardoor kan Gerrie op een heleboel verschillende gebieden ondersteuning bieden.

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Buro De Haan?

‘Ik houd mij onder andere veel bezig met Bimpact. Het gaat dan met name over de toetshulpen die zijn ontwikkeld en om deze aan de man te brengen. Het uiteindelijke doel is om dit breder te kunnen verspreiden in de bouwsector. Mijn grote netwerk wat ik door de jaren heen heb opgebouwd komt hier goed van pas’.

‘Daarnaast help ik ook met de ISO 9001 certificering. Buro De Haan is erg hard gegroeid in een paar jaar tijd en met een locatie in Staphorst en Rotterdam is een goed kwaliteitsmanagementsysteem erg belangrijk. Het kantoor in Rotterdam is mijn standplaats, mede ook omdat ik in Rotterdam woon, maar ik vind het ook belangrijk om contact met het hoofdkantoor in Staphorst te houden. Daarom probeer ik wekelijks minimaal 1 dag in Staphorst te zijn’.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Zeer chaotisch zegt Gerrie lachend. ‘Ik heb geen vaste dagindeling, dit wordt vaak bepaald door mijn agenda en kan alle kanten op gaan. Klantafspraken (zowel intern als extern) vind ik het leukst. Op deze manier gaat de dag snel voorbij en soms werk ik tot laat door en compenseer ik het weer met een andere dag. Deze vrijheid is er bij Buro De Haan en dat vind ik prettig’.

In Rotterdam zijn we nu ook hard aan het groeien. Binnenkort start er een nieuwe collega op de afdeling Engineering. ‘Dit is iemand met ervaring, wat ik persoonlijk prettig vindt, omdat je zo ook meer kennis en ervaring in huis hebt’. ‘Ik werk samen met twee collega’s die nu specifiek bezig zijn met een bepaald product. Ik mag ze hierbij begeleiden en dat vind ik erg leuk om te doen. Doordat het kantoor in Rotterdam nog relatief klein is, kunnen ze intensief met elkaar samenwerken. ‘Op het kantoor in Staphorst is dit anders, omdat hier heel veel mensen werken. Juist die afwisseling vind ik leuk’.

Gerrie houdt wel van structuur, maar vind het niet erg dat zijn werkdagen niet te plannen zijn. ‘Standaard 9 tot 5 zou ik niet leuk vinden. De afwisseling in mijn werk vind ik juist fijn’.

Hoe ben je bij Buro De Haan terechtgekomen?

Vol enthousiasme begint Gerrie dit verhaal te vertellen, want toevallig in het vorige kantoorpand in Rotterdam was er ook een communicatiebureau gevestigd en de eigenaar daarvan is de achterbuurman van Gerrie. Deze buurman wist dat Gerrie op zoek was naar een nieuwe baan waar hij zijn ei in kwijt kon en heeft Gerrie bij Arjan de Haan geïntroduceerd. Gerrie kende Arjan de Haan of Buro De Haan nog niet, maar kwam er via LinkedIn achter dat ze een aantal jaar geleden bij hetzelfde bedrijf hebben gewerkt: wat een toeval!

Gerrie en Arjan delen dezelfde passie voor digitalisering in de bouwsector. ‘We hebben allebei de drive om de bouwsector te veranderen en ik vind het mooi dat Arjan ook de Rotterdamse mentaliteit heeft. Dit houdt in dat we niet alleen iets zeggen, maar we het ook echt laten zien en waarmaken. Doordat we dezelfde passie voor beter bouwen delen ben ik ontzettend enthousiast geworden over wat we doen bij Buro De Haan’.

Waarom vind je het leuk om bij Buro De Haan te werken?

‘Enthousiasme is wel wat de afgelopen tijd kenmerkt. Ik word elke keer weer van mijn geblazen, op een positieve manier natuurlijk! Sinds ik bijvoorbeeld de fabriek van RC Panels in het echt heb gezien, wil ik dit ook graag aan de klanten laten zien. Ik denk eigenlijk dat ik alleen maar enthousiaster ben geworden, omdat ik het bedrijf en de collega’s nu echt goed leer kennen’.

‘Dat er veel jongeren werken spreekt mij ontzettend aan. En dan juist de combinatie tussen seniors en juniors, want je hebt elkaar wel nodig. De seniors met grote hoeveelheid aan ervaring en het grote netwerk en de juniors met een frisse blik en de handigheid met de technologie. Ik vind dit mooi om te zien en denk ook dat deze combinatie goed is voor de organisatie’.

Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

‘Ik probeer fit te blijven door te sporten. En dan vooral veel hardlopen en wandelen’. Een paar jaar geleden heeft Gerrie de marathon van Rotterdam gelopen en hij doet graag mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. ‘De Nijmeegse Vierdaagse vind ik leuk om te lopen vanwege de mooie omgeving, maar ook voor de gezelligheid met vrienden en omdat ik oorspronkelijk uit Nijmegen kom’.

‘Tijdens het sporten kan ik mijn hoofd echt even leegmaken, omdat ik dan rustiger over dingen kan nadenken. Het is daarom een fijne uitlaatklep’.

Daarnaast houdt Gerrie ook erg van muziek. Zelf zingen en basgitaar spelen, maar ook het luisteren naar muziek. Deze passie kan hij ook delen met zijn dochter, die ook van zingen houdt. ‘Ik heb een museumkaart en vind het leuk om samen met mijn vrouw naar gebouwen en architectuur te kijken. Mijn vrouw is tuinarchitect en we hebben beiden een passie voor mooie huizen’.

Het muziekgenre van Gerrie is uiteenlopend; van Radio 4 (Klassieke muziek) tot aan TOTO en Pink Floyd.

Tot slot…

Kom naar Rotterdam! Het is een prachtige locatie, vlakbij het centrum. Je bent hier van harte welkom. Ik leid je graag rond en vertel je meer over Buro De Haan, onder het genot van een lekker kopje koffie natuurlijk!

Bekijk al onze vacatures