Elriko

Maatvoerder bij Buro De Haan.

Elriko werkt als maatvoerder bij Buro De Haan. Hij is verantwoordelijk voor het opmeten van de bestaande situatie bij renovatieprojecten. De scans werkt hij uit in point cloud modellen welke weer de basis vormen voor onze modelleurs om productiemodellen van te maken.

Hoe ben je bij Buro de Haan terecht gekomen?

Hier in de omgeving is het best wel ons kent ons. Ik sprak één van de medewerkers hier en ik vertelde dat ik na acht jaar bij mijn oude werkgever wel eens toe was aan iets nieuws. Op dat moment was er nog geen vacature.

Een half jaar later ging de telefoon en kreeg ik de vraag of ik nog steeds op zoek was naar iets nieuws. Ik was niet actief op zoek maar als er iets voorbij komt, wil ik daar altijd wel naar kijken en luisteren. Zodoende ben ik hier op gesprek gekomen en heb ik een dagje meegelopen. Ik vond dat super interessant en hartstikke leuk. De collega’s wilden alles direct laten zien en vertellen over waar ze mee bezig waren. Niets was te veel gevraagd. In één dag kun je natuurlijk lang niet alles zien maar de eerste indruk was goed. De mentaliteit is hier: ‘Probeer het maar en als je vragen hebt, dan stel je die!’

Ik werk hier nu sinds december 2019 en ik heb het tot op heden nog steeds naar mijn zin. Voorlopig ga ik hier nog niet weg!

Waarom is het leuk om bij Buro de Haan te werken?

Het team waar we mee werken is jong, gedreven en enthousiast. Niets is te veel gevraagd en ik denk dat je daardoor als team heel veel kunt bereiken. Door alle verschillende afdelingen ben je hier nooit uitgeleerd.

De sfeer onder de collega’s is gezellig en heel laagdrempelig. De stap naar een ander zet je heel makkelijk. Voor hen zijn het soms maar kleine toevoegingen maar voor mij kunnen ze van hele grote waarde zijn. Onbewust wordt er veel werk verzet maar zo voelt dat helemaal niet. Dat komt denk ik door de gemoedelijkheid onderling.

Je ziet hier niet dat iedereen aan het eind van de dag in de startblokken staat om naar huis te gaan. Het komt vaker voor dat mensen een kwartier of een halfuur langer doorwerken dan dat ze om kwart voor 5 op de klok zitten te kijken of het al bijna 5 uur is.

De grootste uitdaging in mijn werk zit hem in het uitwerken van de scans. Een scan klopt altijd want de apparatuur werkt. Ik moet de standplaatsen goed aan elkaar koppelen om een kloppend point cloud model te maken. Als het point cloud model niet klopt, kan er ook geen goede tekening gemaakt worden en dan is het paneel, dat op de gevel komt te hangen, niet goed.

Wat vind je van de geboden opleidings- en doorgroeimogelijkheden?

Het is makkelijk om op onze afdeling in te stappen. Ik had voordat ik dit werk ging doen, geen vooropleiding maar het scannen is makkelijk aan te leren. Door de meewerkende en meedenkende collega’s had ik het zo onder de knie.

Binnen de maatvoering liggen er voor mij nog veel mogelijkheden. Ik kan nog doorgroeien in het uitzetten en plaatsen van de panelen.

Buro de Haan biedt veel doorgroeimogelijkheden en is heel toekomstgericht. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en daar wordt veel aandacht aan besteed. Mede daardoor vind ik het zo leuk om hier te werken.

Eens per jaar hebben we functioneringsgesprekken. Deze gesprekken zijn heel laagdrempelig en open van beide kanten. Doordat je veel vrijheid krijgt in je werk en alles heel gemoedelijk is, zet je makkelijker een stapje harder. Je wordt niet geremd in je werkzaamheden.

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

Binnen mijn werk is er veel afwisseling. Ik ben twee dagen in de week buiten aan het inscannen en drie dagen per week zit ik op kantoor om de scans te verwerken. Die afwisseling vind ik heel fijn. Ik ben niet iemand die vijf dagen per week van 9 tot 5 achter de computer kan zitten.

Ik werk 40 uur per week maar deze uren kan ik zelf inplannen. Dit moet je natuurlijk wel overleggen met je directe collega’s. Je bent zelf verantwoordelijk voor je planning zolang je je werkzaamheden maar af hebt. Als je de ene week doorwerkt kun je de andere week wat eerder naar huis. Daar ben je vrij in.

Onze afdeling bestaat momenteel uit drie personen, dit maakt het overleggen heel makkelijk. We bellen elkaar elke dag even om te kijken hoe de vlag erbij hangt, al is dat maar een kwartiertje. Eén keer per maand hebben we een maatvoeringsoverleg waarin we de stand van zaken bespreken.

Heb je hobby’s die je kan combineren met je werk?

In mijn vrije tijd voetbal ik graag. Doordeweeks train ik twee keer per week in de avond en ik het weekend speel ik wedstrijden. Ik kan dat dus goed combineren met mijn werk.

Mocht het een keer voorkomen dat ik langer door moet werken, dan doe ik dat graag. Omdat alles zo gemakkelijk gaat, vind ik dat niet erg.

Bekijk al onze vacatures