Bart

Constructeur bij Buro De Haan.

Bart werkt vanuit Bonaire als constructeur bij Buro de Haan. Hij ontwerpt en berekent constructies die vervolgens uitgewerkt worden door een constructief modelleur. In zijn rol als constructeur adviseert hij de andere afdelingen van Buro de Haan, Groenveste, GroenPrefab & Rc Panels over constructies.

Hoe ben je bij Buro de Haan terecht gekomen?

Via een vacature op LinkedIn kwam ik bij Buro de Haan terecht. Ik ben in november 2020 in dienst gekomen. Toen ik in dienst kwam, was de afdeling constructie nog nieuw binnen Buro de Haan. In vier maanden tijd zijn we uitgegroeid tot een afdeling met zes medewerkers.

Mijn vooropleiding is begonnen met MBO middenkaderfunctionaris bouw. Vervolgens ben ik doorgegaan met HBO Bouwkunde en diverse vervolgcursussen. De kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleidingen gebruik ik nog iedere dag in de praktijk.

Waarom is het leuk om bij Buro de Haan te werken?

Op de werkvloer merk je wat voor leuke groep mensen hier werkt en hoe gedreven iedereen is. Iedereen wil er met z’n allen het beste van maken en daardoor zet iedereen een stapje harder. Er is hier geen 9 tot 5 mentaliteit.

Binnen Buro de Haan zijn we sinds eind 2020 begonnen we met een nieuwe constructie afdeling. We krijgen de vrijheid om zaken en processen vanuit onze eigen ervaring in te delen. Het is leuk dat we andere collega’s nu kunnen laten zien wat de meerwaarde is van het constructief meedenken in een vroeg stadium van het ontwerptraject.

Buro de Haan kenmerkt zich als een flexibel en meegaand bedrijf en dat blijkt ook uit mijn huidige werksituatie. In maart 2021 ben ik geëmigreerd naar Bonaire en dus werk ik nu vanuit mijn thuiskantoor. Mijn werk kan ik lokaal goed doen alleen met vergaderingen moeten we rekening houden met het tijdsverschil. Het is een uitdaging maar het bevalt erg goed!

Wat vind je van de geboden opleidings- en doorgroeimogelijkheden?

Momenteel zijn we op onze afdeling nog druk bezig met het meer routinematig maken van werkprocessen. Buro de Haan biedt ruime opleidings- en doorgroeimogelijkheden en op den duur wil ik hier graag tijd voor maken. Alle medewerkers schrijven ieder jaar een Persoonlijk Ontwikkelingsplan en we stellen prognoses dus er wordt zeker aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling.

Vakinhoudelijk leer ik veel. De constructie afdeling is erg betrokken bij ontwikkeling en optimalisatie van nieuwe producten van met name Rc Panels en daar had ik vooralsnog weinig ervaring mee.

Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van CLT constructies. Inmiddels weet ik hoe ik de verbindingen moet berekenen en hoe de constructies gebouwd kunnen worden.

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

Doordat ik vanaf Bonaire werk, begint mijn werkdag om 6 uur ’s ochtends. In Nederland is het dan 12 uur dus ik heb dan nog 4 á 5 uur overlap met het kantoor in Staphorst.

De dag begint met het aanzetten van mijn computer. In mijn agenda en mail staat wat ik te doen heb en welke projecten er lopen. Om half 8, lokale tijd op Bonaire, hebben we een overleg met het hele team. We nemen dan de planning door en bespreken de dagelijkse gang van zaken.

Het is nu lastig om projecten te bezoeken omdat ik op zo’n grote afstand zit dus ik werk nu voornamelijk van achter het bureau. Op den duur wil ik hier op het eiland acquisitie gaan doen om zo klussen voor Buro de Haan te verkrijgen. Dit is voor Buro de Haan een goede kans, en voor mij leuk voor meer afwisseling tussen kantoorwerk en de bouwplaats.

Heb je hobby’s die je kan combineren met je werk?

In mijn vrije tijd houd ik van snorkelen, duiken en op het strand liggen. Ik ben ook weer van plan om te beginnen met mountainbiken en ik wil het eiland gaan verkennen. Kortom, ik hoef me in mijn vrije tijd niet te vervelen!

Bekijk al onze vacatures